Nästan som hemma…

Idag har det inte regnat alls! Vilken skillnad det är när man inte behöver vara rädd för att halka omkull och när man kan njuta av utsikten. Morgonen tillbringade vi tillsammans med ett glatt gäng på Harley Davidssons som åker från Utah till Canada. De var imponerade över våra tappra maskiner och förstod att vi “kommit över” att stå och putsa dem på morgonen innan vi far :-)Landskapet har verkligen förändrats! Vi har passerat nästan hela Österbotten och Västerbotten idag. Vi började med att passera Höga kusten och Purmo för att komma till Vindeln, Lepplax och avslutningsvis till Tärnaby/Hemavan. Inte illa va! Dessutom måste det vara en svenskbygd här kring Seattle eftersom vi passerat: Gunnar Road, “Butte Creek” och Lund Road 🙂 Harrys bakdäck har tagit väldigt stryk av värme, tung packning och många mil. Klackarna håller rent av på att slitas av. Vi siktar på att få däcken bytta under morgondagen i Seattle. Jag har hunnit med en löptur längs strandpromenaden här i Aberdeen/Washington och Hebbe och jag har badat bubbelpool och simmat. En riktigt bra dag…

Skrivet av en mätt och skönt trött (av löpningen) Carola

Ps! Vad i hela världen betyder “RV parking” och “Full hook up” ? Om ni bara visste hur många vägskyltar vi sett längs vägen som vi inte har en aning om vad de betyder :-/ En “Harryism” är att han trodde att “Soft shoulder” betydde att han skulle slappna av i axlarna 🙂 Den älskar jag verkligen :-D  Ds.

.

You may also like...

4 Responses

 1. Gunnar Hellenstam says:

  RV parking betyder “Recreational Vehicle Parking” – Det vill säga husvagns- eller husbilsparkering.

  Om de har “full hookup” så bör de ha direktanslutning för både el, vatten och avlopp (och förmodligen nuförtiden bredband också).

  Och som ni andra kanske redan visste betyder “Soft Shoulder” “mjuk vägren”…

  Kör försiktigt! 🙂

 2. Håkan says:

  “Downtown Seattle averages 71 clear (sunny) days a year, with most of those days occurring between May and September” källa: wikipedia

  Ni har ju hyfsad chans att klara regn! 🙂 En intressant liten aspekt av dessa husbilar är att det i de flesta delstater inte krävs busskort utan det räcker med vanligt bilkörkort. Man kan alltså tillbringa hela sitt liv bakom ratten på en Nissan Micra, sedan fyllar man pension och köper en husbil, modell SL-buss, och tillbringar pensionsdagarna ute i trafiken, rattandes något man över huvudtaget inte har kompetens för. Det i samma land som när det skurats ett golv på en toalett sätts upp horder med skyltar ” Caution! slippery when wet”. Skoj ställe det där landet.
  Ni ser ut att ha det fantastiskt bra. Kör försiktigt, hoppas bakdäcksproblematiken får sin lösning i Seattle. det går ju liksom inte så fort med platta däck….
  Tjohopp, nu är det dags för kontorsslavarna att börja göra rätt för sig.
  HH

 3. Carola says:

  Tack Gunnar! Vi har inte lyckats klura ut det. För husvagn betydde det inte. Deras husbilar/vagnar är för övrigt större än vårt hus! Sen har dom en Jeep eller en Hummer på släp efter! Man bara gapar. Här i norr är de lite blygsammare dock. Håkan: Mulet som bara den men inget regn …ännu! BMW affären erbjuder mjuk soffa, gott kaffe, uppkoppling och tillfälle att uppdatera waypoints i GPS’en. Kanske man kan stanna kvar här över natten 😉 Nej, Harry och Hebbe pratar om Vancouver. Har inte hunnit uppdatera mig om den staden ännu och vet inte vad jag skall tycka. Några förslag?

 4. Håkan says:

  Näe, kasst med motförslag om Vancouver ligger på bordet. Schysst stad. Med Harry som vägvisare blir det finfint.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.