Med myggor på visiret.

Lavinfara, älgvarning och björnvarning signalerar vildmark. Säkraste tecknet på att vi är uppe på kallare breddgrader är myggliken på visiren. De är stora och ganska sega. Ungefär som vi numera :-/ I dag har vi kört genom “Jasper National Park” i Alberta/Canada. Vackert och många djurupplevelser. Vi fick se två vuxna hjortar och en liten kalv simma över en stor flod och lyckligt ta sig över på andra sidan. Senare fick vi smyga förbi en hel flock “bighorn får” och en hjord småhjortar. Vi stannade till som hastigast i turiststaden Jasper men skyndade oss vidare. Nu konstaterar vi att vi tydligen tagit oss över ytterligare en tidszon och att solen skiner fast klockan är över nio. Rocky Mountains siluett ståtar i bakgrunden och det är vackert och stillsamt. Nyheterna, både på tv och tidningar, visar terrordådet i Norge och även här berörs människor av detta vansinne. Det är sannerligen en sorgens dag! I går såg vi på nyheterna att ett stort klippblock ramlat ner och mosat en bil bara en stund efter att vi passerat samma plats. Det verkar som att det bara är sekunder som avgör våra öden…

Skrivet av en Carola som anser att livet är förskräckligt orättvist

Ps! På dessa breddgrader har karlarna börjat kissa vid vägkanten igen. Jag drar slutsatsen att det inte handlar om storlek på blåsa utan att det trycker på när det blir kallt 🙂 Ds.

.

You may also like...

3 Responses

 1. Derrik says:

  hallo!
  Härliga bilder och en grymt vacker natur. Bara härligt att hänga med, nu börjar det se ut som Kiruna på bilderna fast ni verkar ha det lite kallare än vi har här uppe. Lite fler exotiska djur stöter ni dock på, man ser ju mest bara renar och harar här förutom fisken som man drar upp… Har det blivit något fiske för er (eller Harry) än eller har ni inte kommit till de vattnen än?
  Vill bara meddela att kyrka, präst och mycket mer är nu bokat och vi väntar tills ni kommer hem så ni kan vara med. Datum som är satt är 4/2-12 och vigseln kommer att ske i Hackås kyrka ca 3 mil utanför Östersund, där Ida är uppvuxen.
  Kör försiktigt och lägg upp några bilder på en riktigt maffig canadaröding eller nåt som fångas. Kram från oss båda!

 2. elisabeth håkan says:

  HEJ PÅ ER OCH ERA CYKLAR! VA NI FÅR VARA MED OM MYCKE SAKER .HÄR SITTER VI I VÅRAT KÖK I ROSVIK OCH KAN FÖLJA MED ER HELA TIDEN. DET ÄR TOPPEN KUL ATT LÄSA ERAN DAGBOK. VI HAR JU SUNDBYBERGSBORNA HÄR OCH DET ÄR TOPPEN. I KVÄLL HAR VI SPELAT UNO. ELLEN OCH JAG VANN HELA TIDEN JESSICA FÖRLORADE VARJE SPEL OCH BLEV LITE SUR……….. MEN DET GÅR ÖVER….. HA EN FORTSATT GOD RESA KRAM FRÅN OSS ALLA

 3. Carola says:

  Rosvikarna: Vad roligt att ni är med oss fortfarande 🙂 Vi förstår att ni har härliga dagar när hela gänget är där. Vi vet ju hur mysigt ni kan ha det på er altan. Just sommarmys på altanen är något vi saknar. Vi tänker mycket på er<3 Derrik och Ida: Jippiii! Vi grät en liten glädjtår för er! Att gifta oss är det bästa vi någonsin gjort och det blir det för er med <3 Hur kul dom helst! Vem bryr sig om bilder på fisk när jag lägger ut bilder på min storfångst Harry 🙂 Kram på er!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.