Nu är det sommar, nu är det….

…regn! Vi hade i alla fall +6c idag med! Det kunde ha snöat men det var bara regn 🙂 Folk i husbilar tyckte synd om oss. Borde det ringa någon klocka då kanske? Nehej, vi hävdar att vi är vana vid väder som detta eftersom vi är “from the north of Sweden”. Vi har andra större problem! Eftersom vi visste att XT600 inte finns i USA eller Canada, och BMW drivpaket tar länge att få tag på i urskogen, tog vi ju med oss varsit extra set. Nu visade det ju sig att mc-affären i Umeå sålt oss två drivpaket till BMW i stället. Trots att vi bett dem dubbelkolla! Det innebär att min cykel låter väldigt illa, att vi måste lägga om våra rutter för att hitta stora Yamaha affärer, att Harry har fått magsår, att vår tid blir väldigt pressad och att vi i värsta fall inte ens får med oss min cykel hem till Sverige! I morse när vi letade Yamaha affären i Whitehorse träffade vi ett gäng som var på Teneré träff. En av männen kom genast fram och pratade med oss. Han var förr i Moçambique, men bodde i USA. Han såg Sydafrika klistermärket på våra lådor och ville prata. Efter en liten stund sade han “AH! You are the couple that drives around the world with your children! I follow your web page”! Just, VAD är oddsen för det? Jag skrattar ännu 😀 Något drivpaket var det svårare att få tag på… Vi har kört på rätt bra idag. Jag har överlevt en av, i mitt tycke, världens läskigaste broar, för andra gången…Teslin bridge! Det är en gallerdurkbro med helt fel dimensioner för mc däck. När det regnar är det ännu eländigare! Lång är den också! Vi befinner oss nu utanför Watson Lake. Hittade ett biligt rum där vi kan torka upp våra blöta kläder. I morgon hoppas vi att det är varmare och mindre regn. Enligt folk vi träffar kan det vara långt mellan tankställen med bensin så vi fyller upp extra dunken ifall BMW´n skulle behöva 😉

Skrivet av en Carola som har hittat sitt favvoöl “ICE FOG” 🙂

 

Ps! Nu skall vi äta ris för en gångs skull. Måste kompensera för de megastora “cinnamonrollsen” vi åt tidigare idag. Ds.

You may also like...

2 Responses

 1. Derrik says:

  Hola Compadres!

  Nu har jag läst ikapp och är med er på resan. Trist med drivpaketet, men som jag alltid säger så hade det inte hänt om ni haft en busa… 😉
  Det låter som att ni har samma väder som en högsommar här uppe i Kiruna. Här uppe flyter allt på iaf och jag ska precis ta mig iväg för att fiska efter storöring. Hoppas Harry har med sig fiskegrejorna?
  Kör försiktigt och njut så hörs vi framöver.
  Ska jag ringa och skälla på Northbike eller?! 🙂

  Kramar från oss!

 2. Harry says:

  Hej på dig!
  Jovisst vädret finns en del att önska. Men idag ons 4 jul. var en fantastisk dag för mc. Sol,vacker väg (ca700km), massor med björn att roa sig åt. Har stått över fisket så här långt. Sparar mig till svenska vatten. Vi hörs o hälsa så mycket

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.