Som på film…

Jag förvånas dagligen över att allt här i USA ser ut som man framställer det i filmer och på tv. Jag hade inbillat mig att bilden man visar av USA är liksom mera påhittad. Vart jag än vänder mig så får jag filmbilden bekräftad. Skolbussarna är exakt så gula som i “Forest Gump”. Virginia City är den vilda västern stad man sett på cowboyfilmerna. Postlådorna och brandposterna står vid varje hus och vägkorsning. Husbilarna är exakt så stora som i den där roliga filmen när en man far med sina svärföräldrar för att träffa hans föräldrar som är sexterapeuter första gången. Man är så patriotiska som i krigsfilmerna. Och ja! Verandorna är stora OCH man har en gungstol på dem. Det kan inte hjälpas att jag tänker på Stephen King och hans böcker om människor som äter ihjäl sig, städer som är tomma och öde med fanatiska innevånare som lurar bakom gardinerna eller mördande heta öknar. Vi passerade en stor skylt där det stod:”Girls don´t hitchake on the highway of tears. There´s a killer on the loose!” Vi ser dagligen bilder av “Missing people”. Vart tar de vägen? Vilka är förövarna i dessa stilla, religiösa, små städer vi passerar? Fantasin flödar och uppslagen till böcker och filmer är många…

Skrivet av en Carola som gärna skulle ha en talspelare i hjälmen så att alla tankar kunde bandas genast

You may also like...

1 Response

  1. Beth says:

    It’s very interesting to read your observations of this country!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.