“Vad-jag-har-funderat-på-idag”

Vi har nu vi förflyttat oss från de norra delarna där alla motorcyklar har “plåtlådor”, är mer eller mindre skitiga, småpratar med varandra och frågar: “Up or down?”. Vi befinner oss i Montana, den delen där de flesta vi möter är brunbrända, välsminkade, har skinnkläder, skinnväskor och kör HD. Det känns som att skitiga äventyrare och coola söndagsåkare kommer från skilda planeter. Jag kan på ett sätt förstå dem för om jag bodde här och hade de här vägarna inom räckhåll kanske jag hade varit en av dem. När man färdas så här passerar man väldigt många orter och namn. Jag brukar fördjupa mig i hur namnen kommit till. Namn som “Jack ass creek” får en att undra hur bäcken då bär sig åt. Rinner den åt fel håll ibland? Skvätter den över? Eller “Old mans creek”. Brukade en gammal man sitta och meditera bredvid bäcken eller är den någon form av ättestupa? “Joes creek” då. Vem var Joe? Hittade han bäckeländet eller drunknade han i den? Namn som: “Grizzly lake” eller “Mozquito camp” får en verkligen inte att vilja stanna och besöka platsen! Då går ju indianernas namn på ställen att förstå t e x “Stället-där-man-säljer- saker” eller “Platsen-där-alla-dog”.  I går frågade Harry vad jag tänker på när jag hör “Montana”. Jag svarade genast: “Flickböcker och hästar”. Harry berättade att han tänkte på familjen Macahan och hästar, så helt olika var våra associationer inte. Nåja, det visade sig senare att Harry kunde hela familjen Macahans släktträd och livshistoria. Jag hade inte hjärta att berätta för honom att det var  påhittat för tv. I dag har varit en stor dag för Harry då vi vandrat på cowboy staden Virginia Citys gator. Lite läckert var det nog och det var bara hästskoklapper som saknades. Efter dryga 500 km körning i ett mäktigt kuperat, vackert och hett landskap, befinner vi oss nu i Yellowstone. I morgon skall vi korsa nationalparken.

Skrivet av en Carola som har väldigt bruna händer och är blek och fin i övrigt 🙂

Ps! Har, på uppmaning, kollat klipp på YouTube och hoppas på att inte bli attackerad av någon vildsint bisonoxe 🙂 Ds.

You may also like...

1 Response

  1. Cia says:

    Hej på er godisar, så roligt att läsa att ni har det bra!!
    Jag minns vad Harry sa om Zeb Macahan…. 🙂 🙂
    Kram på er från oss semesterfirare hemma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.