En välbehövlig vilodag

Precis när vi behövde det som mest dök den upp! Campingplatsen med fin gräsmatta och pool. Vi blev välkomnade med varsin flaska vatten och tur var väl det för det var minst +40c och åskan hängde i luften. Vi hann just och just få upp tältet innan åskvädret var över oss. Det tar lite längre att få upp tälet nu när min tältresarkollega Herman har fått en vikarie. Inne i Greybull hittade vi igen ett “Historic Hotel” med underbar mat och jazzmusik nere i källaren. Under middagen fattade vi beslutet att stanna ett dygn till för att vila oss, serva motorcyklar, sola, bada och äta gott en kväll till. Att sova i tält är härligt! Jag som inte sovit ordentligt på två nätter sov som som en klubbad oxe medan Harry sprang i skytteltrafik på toa. Turligt nog har vi vanlig vattenklosett och inte dass här. Jag har just köpt en väldigt upplysande bok som heter “How to Die in the Outdoors”. Där har jag läst att under en period i historien var alla som dog av “svarta änkan bett” män. Orsaken var “hängande bollar i spindelnät under dasshål” :-/ Harry uppskattade särkilt avsnitten om att dö i förstoppning och att bli uppäten av svartbjörn. Han uppskattade däremot inte att XT´n drabbats av oförklarligt läckage av bränsle …eller att vara den som skulle åtgärda det medan jag låg vid poolen och väntade på att tvätten skulle bli klar 🙂

Skrivet av en Carola som ser fram emot ännu en underbar middag med sådan där god glass med “moose chrisp” eller vad det nu var…

Ps! Om någon har en aning om vad det är för en dutt som sticker ut på primärförgasarens undre del närmast insugningsgummit på Yamaha XT 600 e årsmodell 2003 så kan ni väl skriva ett inlägg 🙂 Ds.

You may also like...

5 Responses

 1. Anneli says:

  Lyckliga skitar! Och med vilket känslomässigt tryck du skriver Carola. Du borde skriva en bok om era äventyr.
  Här regnar det som vanligt, men har bokat en SPA-resa till Estland om en månad.
  Kram från Anneli

 2. Barbro o Nisse says:

  Ja må han leva – ja må han leva – ja må han leva uti hundarade år !!!!!
  Ni hör väl oss fast vi inte är narvarande utan så här- eller hur? Va skönt att ni får en fira en dag ….. Det är val en dag i förväg – men njut – det låter som ett fantastiskt ställe. Hoppas ni hittar förklaringen till dutten.
  Många grattiskramar till Harry och varma kramar till dig Carola från ett MYGGRIKT Boksjön.

 3. Carola says:

  Tusen tack Anneli! Det värmer extra mycket för att det är du som säger det 🙂 Jag gillar ju att skriva men är ganska pressad i tid och begränsad av uppkoppling när vi är iväg så här. Du kommer att ha en underbar spa resa det är jag övertygad om! Nisse och Barbro: visst hör vi er ända hit upp på berget. Vi pratade om er igår och sade att det är ju ni som skulle köra genom USA påen HD! Tusen kramar!

 4. Anders H says:

  Hej på er travellers, ser att ni är ute och åker igen. Det ser ju fantastiskt intressant och roligt ut. Kom själv hem i morse från England, Bristol där våran dotter Linnéa bor. Åkte på Triumphen de 300 milen dit de tog tre dagar. Efter att hälsat på Linné och stannat av där några dagar åkt jag runt i England. Många fantastiskt fina mindre vägar i ett böljande landskap, som att köra mc i en stor trädgård. Jag har nog haft tur med vädret och lyckats träffa av de soldagar som varit för det har varit stora översvämningar i bla England. Har träffat mycke trevliga mäniskor på resan. Det blev drygt 1000 mil innan jag var hemma igen.
  Ni får ha en fortsatt trevlig resa jag kollar lite då och då hur det går för er.
  Hälsning, Anders Holmström

 5. Harry says:

  Hej på dig Anders. Hört talas om “iron Butt”? Du platsar där med dina distanser. Vi tar det lite lugnare USA är stort o varierat finns mycket att se. En veckas körning kvar då ska vi vara i NY för hemskeppning av MC. Ha en fortsatt bra sommar /H

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.