Varmt och ont i baken…

Värmen tar på på många sätt! Våra rumpor har sett bättre dagar och allt vi har på oss har surnat och hotar att inte ens gå att få rent i tvätten. 8 timmar/dag tar ut sin rätt. Idag har vi passerat vår 4:e stat på denna resa. Det är få ställen jag varit på som varit så, ursäkta, intetsägande transportsträckslik som Iowa. Landskapet är platt, lite böljande på sina ställen med majsodlingar som sträcker sig så långt ögat når. I de små byar vi passerade fanns inte en människa och då menar jag INTE EN ENDA! Förhoppningen är att det var värmen eller det faktum att det var söndag och att de var i kyrkan som gjorde att allt var heldött för annars är det verkligen otäckt. Nästan lika otäckt som de envist återkommande skyltarna: “Smile! Your parents gave you life”, “A child is a gift from Good” och den något roligare “So, you think it´s hot here!” Bilderna på babysarna är dessutom alltid vita! Vi har också funderat på det faktum att reservaten som getts till indianerna är helt ofruktsamma, torra och döda. Genast man kommer utanför så blir det grönskande och frodigt. I dessa stater verkar det vara många som är emot Obamas politik och slagord som “ Död åt kommunister och alla niggers” gick att läsa på en toa. Jag känner att jag är för dåligt insatt i historien för att “få ihop” det hela men många frågor väcks onekligen. I morgon skall vi vidare genom Chicago för att sedan ta av upp mot Niagara Fallen från Canadas håll. Det är tur att Harry är en god ledare (med GPS) och att jag är bra på att följa 🙂

Skrivet av en Carola som börjar få slut på Novalucol

Ps! Vi har nu besökt Winterset, staden där filmen “Broarna i Madison County” spelades in. Jag var lite misstänksam eftersom Harry var så intresserad. Det visade sig att det inte var filmen som var intressant utan det faktum att John Wayne föddes och där. Harry hävdar att han är en “stor man” och kan se en stad av flera anledningar 🙂 Ds. 

You may also like...

2 Responses

 1. Håkan says:

  Harry har som alltid rätt. Vem gillar inte John Wayne. Vad är “Broarna i Madison County”? Någon grundkurs på arkitekthögskolan? 🙂
  Ni kör på bra, det går undan. 700km/dag är imponerande tempo. Å andra sidan så är det mesta ni gör imponerande vad gäller resor.
  Misstänker att ni har en tid att passa i NYC.

  Kör försiktigt och tjohopp!

  Håkan

 2. Mark White says:

  Harry and Catola, I would like thank you for taking the time to stop in our very small town of Bonesteel, South Dakota. Not the most exciting place to be and we can’t wait to move back home to Colorado.
  I pray you have had a wonderful, exciting and safe trip. Thank you for taking the time to speak with me here and allowing us to view your adventures, I do apologize though, I can not read about all of the adventures you are having. Please have a great and safe trip, GOD bless you and keep you safe.
  Please let us know if you ever take a trip through Colorado.

  Best wishes,
  Mark and Ella White
  P.O. Box 77
  Bonesteel, South Dakota 57317
  USA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.