En sista ansträngning

Vilken dag! Sista dagens körning brukar alltid vara lite känsloladdad. Det kan bero på att även om vi blir slitna i kroppen efter långa körningar så är det alltid lika roligt att sätta sig på motorcyklarna varje morgon och ha nya vägar att uppleva. Det kan också bero på att vi har så roligt eller helt enkelt på att vi känner glädje över att ha överlevt ännu ett äventyr. Vi visste att den sista körningen skulle bli en utmaning. Att ta sig mellan olika adresser, i gigantiska storstaden New York. Att lyckas med pappersexercis och avlämning på terminal är en prövning i sig. Att det sedan regnade, ordentligt, första gången sedan Alaska var en extra adrenalinhöjare. Gator blir väldigt hala i städer och vägarbeten med ojämn asfalt blir lätt katastrof. Jag tog en extra novalucol, Harry fick en genomgång av koderna till bankkorten och så for vi iväg. Tro det eller ej men “Harry the King” tog oss raka vägen till “The Office”. Tre underbara tjejer tog emot oss, instruerade oss om hur exportblanketterna skulle ifyllas och kastade slängkyssar när vi körde iväg. “The King” gjorde åter en heroisk insats och tog oss till terminalen där cyklarna skulle tas emot och packas i container. Även här togs vi emot på bästa sätt. Vi var oroliga för att inte få lämna kvar tält och annan packning på cyklarna men det gick bara bra. Efter fyra timmar hade vi gjort hela proceduren och checkat in på “Pod Hotel” på självaste Manhattan. Rekord! I kväll har vi trotsat regnet och varit ute på “Time Square” och kollat på utställningen om “Terrakotta armen”. Vi är HELSÅLDA på New York! Nu har vi på oss till onsdag innan vi flyger till Island och Reykjavik. Herrejösses vad vi skall njuta och fira ännu ett lyckat genomfört projekt 🙂 Även om våra tappra fålar nu får vila ut med en kryssning efter nästan 10 000 körda kilometer så kommer jag säkert att skriva någon fler uppdatering bara för att jag inte kan hålla mig. Jag har förresten redan börjat fundera på den obligatoriska sammanfattningen som jag brukar göra efter våra resor.

Skrivet av en Carola som inte verkar kunna sluta le 😀

20120720-222038.jpg

20120720-222051.jpg

20120720-222116.jpg

You may also like...

2 Responses

 1. Derrik says:

  Hello!

  Precis som ni säger det så är New York en helt magisk stad och för de som inte har varit där så har de missat någonting. Ta en frukost i China Town, tunnelbanan till down town NY, rundvandring på Madison Square Garden, lunch på något gatuhak, eftermiddagen spenderar ni på Macy´s (inte för Harrys skull då), och avsluta kvällen med en mysig middag på en restaurang som jag inte kommer ihåg namnet på så där får ni välja själv. 🙂
  Ni har inte missat någon fantastisk sommar här hemma om man inte räknar in Kiruna då, vi har haft mest soltimmar i hela Sverige sedan midsommar…
  Så det är bara att njuta för er, ska ta med mig frugan över dit någon gång också så hon får se denna fantastiska stad. Hittar ni någon guldgömma som är värd att besöka så glöm inte bort att skriva upp namnet och adressen så man hittar dit.
  Kram på er från oss och njut av sista tiden i, mina ögon sett, världens bästa stad!

 2. Carola says:

  Underbart Derrik! Vi skall se vad dagen har att erbjuda. Löparkläderna är med så nåt kul blir det säkert 🙂 Macy’s fanns med på min lista 😉 Någon gitarraffär finns visst på Harrys. Klart du och Ida skall hit! Ses snart!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.