Deprecated: Required parameter $location follows optional parameter $_eligible_zones in /customers/b/5/7/olmhagen.se/httpd.www/wp-content/themes/hueman/functions/init-front.php on line 1427 Deprecated: Required parameter $location follows optional parameter $_eligible_zones in /customers/b/5/7/olmhagen.se/httpd.www/wp-content/themes/hueman/functions/init-front.php on line 1457 Är du en “propp” i trafiken? – olmhagen.se

Är du en “propp” i trafiken?

När man kör motorcykel i princip nonstop en månad hinner man uppleva och tänka väldigt mycket. Vet du med dig att du är en så’n som kör sakta? Ligger strax under hastighetsbegränsningen. Var inte orolig. Det är helt ok! Det finns många anledningar till att köra sakta. Kanske går ditt fordon av någon anledning inte så fort. Kanske har du en “jänkare” som du lagt ner oändligt antal timmar på att renovera. Det kanske är en traktor eller har en husvagn efter sig. Kanske har du ett älskat barn i bilen eller kanske har din syn blivit sämre med åren. Det är helt ok för man skall inte köra över sin, eller sitt fordons, förmåga! Förutsättningen är bara att du visar hänsyn till dina medtrafikanter! Att du håller till höger, tydligt visar att du är beredd på att andra skall passera och att du INTE ÖKAR farten när du kommer till omkörningsfilerna! 

Känner du dig inte som en “propp” ? Irriteras du över att alla andra “buskör” och inte följer reglerna? Brukar det bildas köer efter dig på vägen? Blir det många ryckiga situationer där det är “nära att olyckas”? Känner du att du behöver “markera” mot med trafikanter och därför medvetet håller dig på mittlinjen och ökar farten när du kommer till omkörningsfilerna? Känner du igen dig i detta så gäller regeln “Alla känner en “Ove”. Om du inte känner en “Ove” så är DU sannolikt “Ove”! Det är INTE ok! 

Dela vägen! Och LE!

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.