En kvinnas tankväska är viktigare än hennes handväska…

När jag kör BMW1000rr ryms mitt extrabatteri, min mobil och min plånbok i tankväskan. Harry brukar skratta lite lätt hånfullt åt den. Jag hävdar lugnt att när jag är ute med min ”svarta panter” behöver jag bara ”kreditkort och mobil”.

Annat är det när jag kör Yamaha XT600. Då kan Mac Gyver slänga sig i väggen. Jag kan i princip bygga ett hus, utföra en operation, fixa en festmåltid med dryck, utföra första hjälpen och kalla på hjälp i nödsituation, bajsa i skogen och gräva ner det samt skrämma en närgången björn på flykten. För att ni skall få en uppfattning om vad min, och säkert många andra kvinnors, tankväska innehåller kommer här en uppräkning:

Toapapper + bajsspade

Extra handskar

Extra glasögon x 2 + solglasögon med styrka

Reflexväst(vissa länder kräver det)

Plasthandskar x 20

Plastpåsar till fötterna en rulle

Fryspåsar

El-tape x 3

2 börsar (som kan stjälas)

Våtservetter

Våtservetter till visir

Saftey lights x 2 (för nödsituationer)

Extralås

Slang (till tanken)

Batterier AAA x 4

Snabblim x 2

Papperskniv

Gummisnoddar och säkerhetsnålar

Vattenreningsdroppar

Björnbjällra (pling, pling! Här kommer maten??)

Vattentäta tändstickor x 2

Karbinhake

Adapters till uttag x 3

Laddare, kablar och snabbstartare

Kabel till mobilen

Gaständare

Leatherman multitool

Kikare

Skruvmejslar x 3

Påsklips

Öronproppar x 3

Spelkort

Ballonger och serpentiner

Vinglas x 2

Nubbeglas x 2

Vinöppnare

Armband x 2 (en vill ju vara snygg)

Pannband

Handledsvärmare (det är jämt kallt)

Bindor x 4

Harrys extranycklar

Penna + penna som skriver i regn

Nagelfil

Lypsyl

Liniment (första dagen är alltid värst)

Metspö x 2

Extra korkar till däck x 2

Överlevnadsfilt

Tops, fil, pads

Medicin: diclofenac, alvedon, Novalucol, postafen, omeprazol, nässprej X2000, ögonvatten och decifierande våtservetter x 5.

Klistermärken (Olmhagens var här?)

Detta innebär, som ni förstår, att ni alltid är i trygga händer när ni är ute på mc-äventyr tillsammans meden kvinna???

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.