Vildmarksvägen över Stekenjokk…

…öppnades högtidligen på nationaldagen 6 juni kl 12.

På nyheterna upplyste man om att det dagen innan snöat såpass att plogbilen fastnat i drivorna. Vem kan motstå det! Självklart packade vi motorcyklarna.

Efter en solig och varm dagsetapp stannade vi till i Saxnäs på Kultsjögården/Fiskecentrum. Vi ville undvika den första långsamma karavankörningen över fjället när bommen öppnades. Dessutom träffar man alltid spännande människor där.

Vägen över Stekenjokk var kylig med en hel del renar och snöinslag. På sina ställen var vallarna sådär 2 meter. Läckert! Överfarten över fjället lämnar ingen oberörd.

Som vanligt sjöng vi stämningsfullt i hjälmarna. Harry sjöng ”Brusa höge lilla å” med elgitarr medan jag sjöng Monty Python ”Every sperm is sacred. Every sperm is great If a sperm is wasted, God gets quite irate…”. Man kan inte rå på vad som kommer i ens huvud…

Ett av våra favorithotell är ”Gamla Teatern” i Östersund så nästa stop blev där. På vägen dit passerade vi världens åskregn. Det var bra för då kunde Harry konstatera att mitt lyse syns exceptionellt bra när sikten är dålig. Harry hann också med att informera två pojkar på en pizzeria att han är polis och att han omhändertagit den där kvinnan på mc, att han inte kan släppa henne ur sikte men att det går bra nu eftersom hon är ganska lugn just nu 😂. Undrar vem som är mest galen😂.

Vi hade en toppenkväll med god mat, kall dryck och det bästa av sällskap. Nästa tur verkar bli Norge och den resan ser vi redan fram emot. Det är en svår balansgång att spara på motorcyklarna inför 2020 och samtidigt behöva testa dem ….och såklart njuta av livet!

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.