Även ett regnigt Norge är Norge!

Fast ett väldigt kallt sådant! Vi ”gjorde” Tromsö i morse och det gick snabbt eftersom vi är jättedåliga på att vara turister. Vi körde förbi ”Ishavs katedralen”, tittade, nickade och nu har vi sett den. Eftersom det regnade och IPhone inte klarar väta är bilden lånad från Wikipedia 😀

Jag har fördrivit tiden med att lista sådant som behöver fixas.

⁃ De nya Yamaha original handtagsvärmarna som jag fick ifjol ger ingen värme och behöver bytas ut till kraftigare doningar.

⁃ Då löser sig också problemet att kablaget flyttar på sig när jag kör och gör att jag inte får in kopplingen riktigt.

⁃ Vi har ju kört genom otaliga tunnlar varav den längsta 7 km. Då störs jag över att jag inte har någon instrumentbelysning. Den dog nog för ca 6 år sedan. Visserligen känner jag rätt bra vilken hastighet jag håller men när det är mörkt och sluttar uppåt eller neråt är det svårare.

Jag är mycket nöjd med mina Sidi Adventure 2. Jag har svårt att hitta skor som inte klämmer över tårna och når runt mina vader. De här blir bara skönare och skönare och jag kan ha dem en hel dag utan problem. Dessutom är de helt vattentäta vilket jag aldrig upplevt med några skor tidigare. Med yllestrumporna är det perfekt:-D.

⁃ Harry behöver bara byta slitdelar som t ex gas/kopplingsvajer, nya däck och drivpaket på Dakaren. Samma gäller så klart för XT’n.

⁃ Eftersom hemsidan/bloggen nu inte kan redigeras via mobil utan det krävs en dator måste vi skaffa en ny laptop att ha med. En extratelefon kommer vi också att behöva och IPhone är ju som bekant värdelös i kyla.

Nåja, efter 250 blöta, kalla kilometer befinner vi oss nu i Narvik. Hela staden var en stor trafikstockning och det tog oss en timme bara att komma fram till boendet. Vi är jättetrötta så efter middagen blir det godnatt. Imorgon ser vi hur väderläget är och bestämmer färdrutt därefter.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.