På mc-träff i Mojaveöknen

I morse när Harry gick till garaget på “Hard Rock Hotel” upptäckte han att någon hade skurit av och stulit en av “sadelväskorna” som han hade hängande över tanken. Eftersom de inte innehöll något viktigt (kedjespray, innerslang och däckjärn) hade han låtit dem hänga kvar. Det kändes olustigt att någon varit så nära våra cyklar med en kniv. Vem vet vad mera de kunnat göra! Nå, vi var glada att det hände i USA och inte i Centralamerika eller Mexico. Harry lotsade oss finfint ut ur Las Vegas och in i Mojaveöknen. Vi hade en 200 km körning i ett värmerekord som gjorde asfalten klibbig och hägringar synliga. Man får stänga alla lufthål på jackan (inte lätt eftersom min dragkedja lagt av) och stänga visiret för att utesluta hetluften. Nu när vi kommit in i Kalifornien verkar många vara intresserade av vår framfart. Det är, liksom hemma, att mannen kör och kvinnan sitter bredvid. Jag ser att när de passerat mig och ser Herman så förstår hon att vi är en familj och blir “i gasen”. En kvinna filmade oss till och japaner tar naturligtvis kort i massor. När vi kom fram till målet för dagen, Barstow, fick vi tips om en mc-firma. Vi snabbade oss dit för att införskaffa ersättning för det som stulits och ett nytt ryggskydd åt mig i stället för det jag glömde kvar på första stoppet i Mexico. Det visade sig att mc-firman hade specialpris hela dagen och vi blev inbjudna till mc-träff på kvällen. Efter en uppfriskande stunds vattenlöpning i poolen och pastamiddag for vi tillbaka till mc-firman. Vi blev mottagna på bästa sätt och bjudna på mat och dryck. Träffen ordnades av tre olika mc-klubbar som alla hade gemensamt att de var, eller hade varit, i armén. Veteranerna hade Harley´s medan de yngre hade sportmaskiner. De var väldigt intresserade av vår resa och började nästan gråta när vi berättade vilka maskiner vi kör hemma. Det har varit en trevlig dag och en givande kväll. I morgon skall vi ta oss till Beverly Hills och Santa Monica. Harry jobbar hårt med karta och GPS och det är jag tacksam för 🙂

Skrivet av en Carola som ligger och fryser p g a AC´n fast det är +35 ute nu kl 20.30.

PS! Klart att det är enkelt för Stephen King att få uppslag till sina böcker i ett land där ställen heter: Devil dog creak, Rattlesnake wash, Twin Peak boulevard och Ghost town. Ds.     

.

You may also like...

5 Responses

 1. Håkan Pohl says:

  Sitter i Helsingfors och väntar på flight hem. Blir sååååå resugen när jag läser. Schysst bild på Harry m väst killar. Det är inte så att Harry funderar att börja köra med väst?
  “VIKING MC” eller nåt. Torde funka bra därborta.
  Kör väl!
  H

 2. Carola says:

  Håkan: Harry har en gammal skinnväst han kan ta 🙂 Jag går i bilbytartankar! Jag ser otaliga Hummerbilar men har inte sett en enda Audi! It’s a sign!

 3. Håkan says:

  Hummer e en fin bil. Smidig, billig, klok, minimalistisk, miljövänlig, billig i drift och sticker inte ut nånstans. Köp hem en. Jantelagen når nya höjder…. 🙂

 4. Gunnar Hellenstam says:

  Lite läskigt att någon varit framme och stulit saker – man kunde ju trott att det skulle vara mindre risk för sånt när ni nu kommit upp i mer “civiliserade” områden utan knarkkrig och undantagstillstånd… Men men… Tur att det iallafall inte var något viktigt eller jättedyrt som gick förlorat!

  Vad gäller hummern så är de ju väldigt behändiga i stadstrafik oxå. Speciellt för att fickparkera – är där lite bråte i vägen (bråte = normala bilar) så skuffar man dem bara lite försiktigt åt sidan… 😉

 5. Carola says:

  Håkan: reklamen här säger att 90% av alla Toyota som såldes för 20 år sedan fortfarande rullar på vägarna så Toyota ligger bra till också 🙂 Gunnar: Jo, vi har klarat oss i många år. Vi skojade innan om att skall något ske så blir det väl i USA. Kanske jag skulle klara snövallarna bättre med en Hummer 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.